Odotettua postia lähes 400 tilaajalle

Pyhäkoulutoiminnasta vastaava lastenohjaaja Marja Iivari.

Pyhiskirjeen tilaaminen on esimerkiksi isovanhemmille ja kummeille mukava tapa muistaa lasta.

Seinäjoen seurakunnan pyhäkoulutoiminnasta vastaava lastenohjaaja Marja Iivari nostaa kassistaan esille kankaisia nukkeja. Marjaa hymyilyttää, sillä nuket ovat ilmeikkäitä. Niiden joukosta löytyy enkeleitä ja tuttuja hahmoja Raamatusta. Tällä kertaa nuket päätyvät kuvaan, jonka Marja liittää pyhiskirjeeseen. Seinäjoen seurakunnassa sillä on jo lähes 400 tilaajaa.

Ensimmäinen pyhäkoulukirje eli tuttavallisemmin pyhiskirje postitettiin tilaajille heinäkuussa 2021.

– Koronapandemialla oli osuutta asiaan, sillä sen vuoksi päiväkerhoja jouduttiin sulkemaan keväällä 2020. Tilalle kaivattiin jotain muuta yhdistävää ja ajatus kirjeestä lähti kehittymään, Marja kertoo.

Monessa muussakin Suomen seurakunnassa toimitetaan pyhiskirjettä, mutta Seinäjoen seurakunnassa vastaanotto on ollut erityisen innokasta.

– Kesäkuussa 2022 kirjeellämme oli 375 tilaajaa, ja juuri viime viikollakin tilaajia tuli neljä lisää.

”Kirjeen materiaalien avulla on mahdollisuus pitää pyhäkoulu kotona ja hiljentyä lapsen kanssa hartaushetkeen.”

Lastenohjaaja Marja Iivari

Kirjeestä on kerrottu seurakunnan päiväkerhoissa ja koulujen ykkös- ja kakkosluokilla. Monille isovanhemmille ja kummeille kirjeen tilaaminen on osoittautunut mukavaksi tavaksi muistaa lasta, tilaamiseen tulee olla lupa lapsen huoltajilta.

– Kirjeen materiaalien avulla on mahdollisuus pitää pyhäkoulu kotona ja hiljentyä lapsen kanssa hartaushetkeen. Toivon, että kirjeen sisältö antaa lapsille muistijäljen aikuisuuden varalle. Vaikeassa paikassa kädet voi panna ristiin ja pyytää Taivaan Isän apua.

Kertomus, hartaus ja askarteluvinkkejä

Marja Iivari on toiminut Seinäjoen seurakunnan lastenohjaajana vuodesta 1986 lähtien. Työnkuvaan kuuluu nykyään seurakunnan pyhäkouluista vastaaminen sekä sen myötä pyhiskirjeen toimittaminen. Marjalla riittää uusia ideoita kirjeeseen.

– Toisinaan mieleeni tulee idea, jota olen kokeillut vuosikymmeniä sitten ja lähden tuunaamaan sitä tähän aikaan sopivaksi.

Oivallinen apuväline kirjeiden suunnitteluun on kodin pöydällä sijaitseva ruutuvihko, johon Marja kirjaa mieleen tupsahtavat ajatukset.

Pyhiskirje sisältää ainekset hartaushetken pitämiseen ja Raamatun kertomuksen. Kirjeessä on myös aina mukana tarra, jonka lapsi saa liimata pyhäkoulutauluunsa. Useimmiten kirjeessä on myös askartelutehtävä tai vaikka ohje leipomiseen.

– Askartelut ovat sellaisia, että sakset, liima ja värikynät riittävät toteutukseen. Mitään erikoismateriaaleja ei tehtävien takia tarvitse hankkia.

Seinäjoen seurakunnan varhaiskasvatuksen maskottinalle Kassun kuvalla varustettu kirjekuori on monelle tilaajalle suuresti odotettu asia. Noin kerran kuukaudessa ilmestyvän kirjeen tilaaminen on maksutonta. Myös seurakuntaan kuulumattomat tai ulkopaikkakuntalaiset voivat tilata kirjettä.

Pyhiskirje ja muut pyhäkoulut

  • Pyhäkoulu vahvistaa lapsen kristillistä kasvatusta ja tutustuttaa häntä seurakunnan toimintaan. Opettajina toimivat vapaaehtoiset seurakuntalaiset, joita Seinäjoen seurakunnassa on noin 30.
  • Pyhiskirje on yksi Seinäjoen seurakunnan pyhäkoulun muodoista. Perinteisten pyhäkoulujen lisäksi Seinäjoen seurakunnassa pidetään muun muassa kokki-, askartelu- ja legopyhiksiä.
  • Mikkelinpäivän messuun Lakeuden Ristissä su 2.10. klo 10 kutsutaan erityisesti pyhäkoululaisia perheineen.
  • Tule mukaan ja tilaa pyhiskirje: seinajoenseurakunta.fi/pyhakoulu

 

Jaa artikkeli: