Ilkeilyä, mitätöintiä, pahoja puheita

Kymmenet tuhannet työntekijät kokevat toistuvasti epäasiallista kohtelua tai häirintää työpaikallaan. Kiusaamisen muodot vaihtelevat mitätöivistä eleistä huutamiseen. Kiusaamista ehkäisevät parhaiten selkeät toimintamallit, avoin keskustelukulttuuri ja hyvä johtaminen.

Jumalanpalvelusetiketin ABC

Miten täällä toimitaan? Joskus kirkon kynnys kasvaa korkeaksi siksi, että tulija ei tiedä, miten tilaisuudessa käyttäydytään. Keräsimme messu-ummikon kootut kysymykset ja etsimme niihin vastaukset.

Katsomusten kirjo haastaa asenteet ja perinteet

Monikulttuurisuus ja erilaiset katsomukset päiväkodeissa ja kouluissa lisääntyvät. Moninaisuuden edessä uskonto voidaan nähdä sekä ongelmana että rikkautena. Kasvattajan oman katsomuksen pohdinta auttaa opettamaan ammattimaisesti.

Minne menet seurakunta?

Marraskuun seurakuntavaaleihin on Jyväskylässä ilmoittautunut yhdeksän valitsijayhdistystä ja 169 ehdokasta. Mitkä ovat vaalikauden tärkeimmät tavoitteet ja miltä #minunkirkkoni näyttää valitsijayhdistysten silmin?

Kirkkomusiikki ei vierasta erilaisuutta

Mielikuva kirkkomusiikista barokkiajan urkumusiikkina tai laahaavana virsilauluna kaipaa päivittämistä. Yleinen musiikkikulttuurin muutos näkyy entistä monipuolisempana musiikkitarjontana seurakunnissa.

Missä sielu on ja osaako Jumala lentää?

Lasten suusta ne kirpeimmät kysymykset tulevat. Lapsia askarruttaa se, mitä he ovat pyhäkoulussa ja seurakunnan kerhoissa kuulleet. Pastorit Heli Ahonen ja Kristiina Ridanpää pohtivat lasten kysymyksiä.

Siitä on puhuttava, mistä on vaiettu

Uskonnosta puhuminen on muuttumassa luontevammaksi. Yhä useampi on tajunnut, ettei uskonto ole katoamassa mihinkään yhteiskunnasta, arvioi puhetaidon kouluttaja ja teologi Antti Mustakallio.

Hullunkuriset perheet

Vitsaa vai ei? Kouluun, paimeneen vai tuulilasin pesijäksi? Perhe-elämä on kovasti erinäköistä maailman eri laidoilla. Enot, sedät, tädit ja isovanhemmat ovat osa perhettä. Paitsi ehkä Suomessa.