Faceliftingin paikka

Facebook voisi ottaa käyttöön luokituksen, joka vastaisi paremmin käyttäjänsä profiilia. Sosiaalisesta mediasta puhuttaessa kuvaavampia termejä voisivat olla esimerkiksi epäsosiaalinen, yltiösosiaalinen tai piilososiaalinen.

Sosiaalisella medialla eli somella on harhaanjohtava nimi. Miten niin sosiaalinen? Voiko häiriköinti, vihapuhe ja naljailu olla kovinkaan sosiaalista. Eikö sosiaalisuus terminä tarkoita jotakin positiivista, ja muut huomioon ottavaa suhtautumista.

Jotta saadaan palaset vastaamaan paremmin todellisuutta, ehdotan käytettäviksi asiayhteyttä paremmin kuvaavia termejä.
Facebook voisi luoda kategorioita, joista käyttäjän pitäisi valita vain yksi, itselle parhaiten sopiva. Valinnan jälkeen henkilön profiilisivu olisi ulkoasultaan valmiiksi sen näköinen kuin luokitus antaa luvan odottaa.

Epäsosiaalinen. Laaja kategoria, joka sisältäisi kaikenlaisen aggressiivisen käyttäytymisen, häiriköinnin, toisten mollaamisen jne. Profiilisivun ulkoasun väri punainen.

Piilososiaalinen tai pakkososiaalinen. Stalkkaajat muodostaisivat pääkäyttäjäryhmän. Mukaan laskettaisiin myöskin ne työnsä puolesta pakotetut sosiaalisen median seuraajat, jotka muutoin eivät vinkuisi Facebookin perään. Pohjavärinä harmaa. Tässä kategoriassa ongelma on tietysti siinä, että ei ole paljoa seurattavaa, kun kukaan ei tee päivityksiä tai kommentoi.

Yltiösosiaalinen. Ryhmän suuren sydämen muodostaisivat tykkääjät, kehujat, spämmääjät ja toisten seinille omia päivityksiään tekevät. Ne, jotka muiden mielestä ovat aina joka paikassa kommentteineen. Väriä en ole vielä keksinyt. Olisiko vaaleanpunainen?

Negasosiaalinen. Ryhmän ytimessä keskenään epäsovussa temmeltäisivät niin loukkaantujat, ainaiset valittajat kuin pätijätkin. Sellaista pohjaväriä tuskin onkaan, joka kelpaisi heille kaikille. Olkoon siis ruskea.

Jaa artikkeli: