Pääsiäisensydänlääkkeet

Pääsiäisen juhla on jälleen ympärillämme. Lasten parissa työskennellessä pääsiäinen on värikäs juhla, jotain, mikä aloittaa kevään.

Lapsi ymmärtää ihmeen

Pääsiäisen tapahtumista voi Liisa Tuomisen mukaan pienelle kertoa niin, ettei tämän tarvitse pelätä kärsimystä ja kuolemaa. Ilosta lapsi osaa jo – aikuista paljon paremmin – ottaa kaiken irti.

Pääsiäisen sanoma löytyy tutuista symboleista

Pääsiäiseen liittyy paljon kristillistä symboliikkaa. Pääsiäismunat, rairuoho ja pajunoksat ovat kaikille tuttuja pääsiäisen symboleja, mutta tiedämmekö mikä niiden alkuperäinen merkitys on?

Siinä sylissä saamme edelleen olla

Marjo ja Tommi Syrjälän Eeli-pojan kuolema oli oikotie Isän Jumalan syliin. He kertovat pääsiäisen sanoman koskettavan heitä nykyään tavalla, jota he eivät osanneet kokea ennen Eelin kuolemaa.

Aina on toivoa!

Hiljainen vaellus sai viime vuonna innostuneen vastaanoton. Tänä vuonna Valkealassa auki on koko kirkko.

Murrettua leipää ja haavoja – toinen pääsiäispäivä

Kertomus Emmauksen tiestä kiehtoo vuosi vuoden jälkeen. Kuolleista noussut Jeesus lyöttäytyy hämmentyneiden oppilaittensa seuraan ja kävelee heidän kanssaan pitkän matkan kertoen itsestään, mutta oppilaat eivät tunnista häntä. Vasta kun päästään syömään ja murtamaan leipää, oppilaat tunnistavat Jeesuksen, joka katoaa yllättäen. Miksi tunnistaminen kesti näin kauan ja miksi se tapahtui silloin, kun Jeesus mursi ja jakoi leivän?

Pallo pomppii kohti maallikoita

Kirkkoherrat Timo Pokki ja Tuija Nuutinen virpoivat toisiaan säkeillä: ”Virvon varvon vitsasella, koitan kevätpajusella, onnea oksalla tällä, siunausta siivittelen, terveyttä toivottelen.”

Pääsiäisen rukouspolku kotona

Pääsiäisen kertomus vie meidät syviin tuntoihin. Kohtaamme Jeesuksen, joka tuntee tuskaa ja kärsii. Näemme hänen joutuvan tuomituksi, vaikka tiedämme hänen olevan viaton. Näemme hänen kuolevan. Astumme hautaan, joka on tyhjä.