Parisuhteessa oleminen ei ole aina helppoa, mutta rakkautta on mahdollista ylläpitää ja vahvistaa, vaikka yhteys olisi ollut kadoksissa pitkäänkin.
Mikä onkaan kauniimpaa, kuin rakastaa ja tulla rakastetuksi! Parisuhteessa on ihanaa jakaa ajatuksia ja tunteita oman rakkaansa kanssa. Tuntuu helpolta pysähtyä toisen äärelle ja antaa sekä vastaanottaa rakkautta.
Onko parisuhteessa oleminen näin helppoa? Kokemuksestani voin sanoa, että ei ole. Mutta, tiedän myös, että alun rakastumisen jälkeen on mahdollista ylläpitää ja vahvistaa rakkautta ja kiintymystä toiseen. Ja rakkaan luo voi löytää takaisin, vaikka yhteys olisi ollut kadoksissa pitkään.
Miten parisuhdetta sitten hoidetaan arjen keskellä? Yksi tärkeimmistä on itsestä ja omasta hyvinvoinnista huolehtiminen. Hyvinvoivana on helpompi olla läsnä toiselle, nauttia yhdessäolosta ja keskustella myös kiperistä asioista.
Erityisesti parisuhteessa meillä on kaipuu tulla kuulluksi ja ymmärretyksi. Se ei tarkoita samanmielisyyttä, vaan kiinnostusta ja myönteistä uteliaisuutta toisen ajatuksia, tarpeita ja tunteita kohtaan. Toinen opitaan tuntemaan kuuntelemalla.
Tärkeä arjen teko on myös huomion kiinnittäminen hyviin asioihin. Myönteinen palaute tuntuu hyvältä ja lisää uskoa ja tahtoa olla yhdessä. Se, mihin keskitymme, se kasvaa ja vahvistuu.
Yhdessä iloitseminen ylläpitää läheisyyttä. Yhdessä voi hullutella ja keksiä omanlaisia ja hauskoja perinteitä, joita on helppo toteuttaa arjessa. Vain taivas on rajana.
3 X Vahvista rakkautta parisuhteessa
- Hyväksyminen
Toisen hyväksyminen vikoineen ja ärsyttävine piirteineen ei ole helppoa, mutta tärkeää, koska toista ei kuitenkaan voi muuttaa. Ainoa, johon meillä on valta, on oma toimintamme.
2. Puhuminen ja kuunteleminen
Omien ajatusten sanoittaminen selkeästi ja toisen kuunteleminen kiinnostuneena ovat hyvä alku toimivaan vuorovaikutukseen. Ilmapiiri, jossa on lupa puhua vaikeistakin asioista, luo luottamusta ja halua jakaa syvempiäkin ajatuksia.
3. Hyvät teot
Rakkaus on tekoja. Pienet hyvät teot saavat puolison tuntemaan itsensä tärkeäksi ja arvostetuksi. Hyvää on helppo jakaa takaisin.
Kirjoittaja on kirkon perheneuvoja.
Jaa artikkeli: