Paimentytön huokaus pysäytti

Seija A. Niemi yllään värikäs intialainen vaate, sari.

Toivoa naisille -rukousryhmissä kannetaan maailman naisten ohella myös omia elämäntilanteita Taivaalliselle Isälle. Historian tutkija Seija A. Niemen päällä oleva sari on ostettu Intian-matkalta.

NUOREN nepalilaistytön kohtaaminen kahdeksankymmentäluvulla oli alkusysäys Lahdessa asuvan tietokirjailija ja filosofian tohtori Seija A. Niemen, 72, elämän muutokselle.  Himalajan rinteellä vuohia paimentanut nuori olisi halunnut mennä veljensä tavoin kouluun, mutta perhe oli liian köyhä. Vuodet kuluivat. Lopulta vuonna 2004 toinen kohtaaminen turkulaisella linja-autopysäkillä antoi Seijalle kaivatut vastaukset.
– Rukoile! Se oli ensimmäinen kohtaajan Seijalle lausuma ohje. Siihen aikaan toimittiin Hanna-työn nimissä. Vaikka oma tytär työskenteli lähetyssihteerinä Kuusankoskella, Seijalle uskoon liittyvät asiat olivat uusia.
– Turun Hanna-piirissä lämmin tunnelma kosketti. Minua pyydettiin keittiölle auttamaan. Samalla Jumala alkoi hoitaa lempeällä rakkaudella omakseen. Ajan myötä itselle aukeni ryhmässä vetäjän paikka.

TOIVOA NAISILLE on nyt kansainvälinen rukousliike, joka tuottaa myös radio-ohjelmia naisille ja perheille. Keskiössä on rukouskalenteri, jossa valitut aiheet lausuu joka päivä noin 100 000 rukoilijaa ympäri maailmaa. Suomessa rukousryhmiä toimii 107, niistä Seijan vetämänä yksi Lahdessa ja yksi kerran kuukaudessa Kuusankoskella. Keväällä ryhmäläisiä oli täällä yksitoista.

Intian-matkalla Seija pääsi itse näkemään läheltä järjestön työtä ja avun saajia. Seijaa kosketti se, miten suurelta joukolta naisia puuttuu kokonaan oma arvo. Heitä voidaan käsitellä miten vain. Radio-ohjelmien kautta naiset saavat ihmisarvon, kun he tajuavat, että Jumala rakastaa jokaista heistä.

Jaa artikkeli: