Lastenkirkko.fi on suunniteltu 3–8-vuotiaille lapsille tuomaan iloa ja tukemaan hyvää elämää. Sivuston sisällöt ovat käytössä myös Jyväskylän seurakunnassa. Ne soveltuvat erityisen hyvin pyhäkoulujen toimintaan.
Ekaluokkalainen Eeli Haapakangas sipaisee tabletillaan Lastenkirkon sivua. Sipaisu saa kirkonkellot helisemään ja hahmot juttelemaan. Ensimmäisen pelin tehtävät sujuvat nopeasti.
– Tehty, se oli helppo, Eeli sanoo.
Seuraavaksi Eeli aikoo tutustua Fisucraftiin Lastenkirkon Minecraft-palvelimella. Hän pelaa Minecraft-peliä muutenkin. Pelissä pääsee rakentamaan kuutioiden avulla kolmiulotteista maailmaa. Voi luoda vaikkapa ympäristön Raamatun kertomukselle ja päästä itsekin mukaan tapahtumiin.
Fisucraftin pelaajilla on Jyväskylässä oma 7–10-vuotiaille suunniteltu Fisuklupi-yhteisö verkossa. Pelaajat ja ohjaaja tapaavat toisiaan viikoittain Fisucraft-maailmassa.
– Fisuklupi on todella suosittu. Meillä on hyvät ohjaajat, jotka ovat taitavia myös kehittämään yhteisön toimintaa, sanoo Ritva Parkkali, lapsi- ja perhetyön työalasihteeri Jyväskylän seurakunnasta.
Seurakunnille Lastenkirkko on yksi tapa kohdata lapsia ja madaltaa kynnystä tulla mukaan seurakunnan toimintaan.
– Lastenkirkon sisällöt ovat erityisen käteviä pyhäkouluissa ja kirjepyhäkouluissa, Parkkali kertoo.
Lastenkirkko on yksi tapa kohdata lapsia.
Lastenkirkossa käsitellään elämän suuria kysymyksiä, opitaan kaveritaitoja ja tutustutaan pääsiäiseen ja jouluun. Tarkoitus on tukea lapsen arvomaailman ja maailmankatsomuksen rakentumista ja tarjota laadukasta lastenkulttuuria. Mukana on myös puuhasivuja, videoita, pelejä sekä lasten itse tekemiä ohjelmia.
– Esittelemme lapsille kristinuskon ydinasioita ymmärrettävällä, iloisella ja helposti lähestyttävällä tavalla. Haluamme tukea lapsen hengellistä kasvua, kertoo sivuston päätoimittaja Anita Ahtiainen.
Hän toivoo, että Lastenkirkkoa käytettäisiin vielä paljon enemmän.
– Monet eivät ole vielä hoksanneet palvelun olemassaoloa. Vaikuttaa myös siltä, että sivustolla käyneet eivät ole löytäneet kaikkea mitä siellä on. Kehitämme koko ajan sisältöä lapsilta saamamme palautteen perusteella.
Eeli Haapakangas tutki Lastenkirkkoa ensin oman äitinsä ohjauksessa. Marjut Haapakangas kannustaa muitakin vanhempia käymään sivustoa läpi yhdessä lapsen kanssa.
– Sivuston sisällöissä sukelletaan ihmisyyteen syvällisesti. Mukana on useita ulottuvuuksia ja mukavia tapoja käsitellä Raamatun teemoja kotona rauhassa, Marjut Haapakangas sanoo.
Jaa artikkeli: