Kari Minkkinen, kerro vähän kuka olet.
Olen lähtöisin Saarijärveltä, mutta muutin tänne Jyväskylään jo melkein 40 vuotta sitten, vuonna 1985. Lähes koko työurani olen työskennellyt Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan omistamissa ravintoloissa kokkina, ruuanjakelijana ja kassatyöntekijänä.
Miten sinusta tuli kokki?
Peruskouluaikanani kotitalous oli valinnaisena aineena. Sieltä sain kipinän ja siirryin sitten Äänekosken ammattikouluun kaksivuotiselle ravintola-alan peruslinjalle. Sitä seurasi sitten Jyväskylän hotelli- ja ravintolakoulu Priimus.
Tykkäätkö työskentelystä Ilokiven kassalla, opiskelijoiden keskellä?
Tykkään kyllä työskentelystä kassalla ja olen hoitanut näitä kassahommia ynnä muuta siihen liittyvää jo 32 vuotta. Opiskelijoita, kuten myös muita asiakkaita, on aina kiva palvella.
Millainen paikka Ilokivi on tehdä töitä?
Ilokivi on minusta sen vuoksi hyvä työpaikka, että saan tehdä ravintola-alan töitä päiväsaikaan ja viikonloput ovat vapaita. Lisäksi työkaverit ovat täällä meillä oikein mukavia.
Antavatko opiskelijat usein palautetta ruuasta?
Kyllä jonkin verran, palautetta tulee niin suullisesti, kirjallisesti kuin somenkin kautta.
Mitä kaikkea teet vapaa-ajalla?
En mitään erityistä, mutta laivaristeilyillä on kyllä kiva käydä.
Tuntuiko oudolta, kun kuulit, että olet eräs Seminaarinmäen pidetyimpiä hahmoja?
Ei se oudolta tuntunut, mutta yllättävältä kyllä. Hervannan kultakurkut -nimisen bändin tekemä Kari-biisi oli kiva yllätys. (Laulu löytyy Youtubesta, toim. huom.)
Pidät kuulema paljon valkosipulista ja olet toiminut myös Jyväskylän kynsilaukkayhdistyksen puheenjohtajana. Mihin ruokaan runsas valkosipuli istuu parhaiten?
Se sopii hyvin moneen ruokaan. Miltä kuulostaisi vaikkapa mustikkakukko valkosipulikermavaahdolla?
Onko sinulla jokin bravuuri ruuanlaitossa?
Pippuripihvi ja valkosipuliperunat, hyvän punaviinin kera.